1. Biciklistički maraton hrvatskih svetaca

Misijska Europska Inicijativa ''Kristov stol'' najavljuje već dugo planiranu biciklijadu prema Vatikanu s nakanom što skorije kanonizacije bl. Alojzija Stepinca.
Autor: Drina Ćavar/Laudato/M.S. Photo: Drina Ćavar srijeda, 20. lipnja 2018. u 10:10
Biciklijada bi se vozila ove godine od 13. do 28. listopada, a njome bi povezali mjesta vezana uz bl. Kardinala - Mariju Bistricu, Krašić, Trsat, te dalje kroz Italiju - Akvileju, Veneciju, Loreto, Asiz i sam Rim.
 
Biciklijada bi trajala 10-ak dana – otprilike po 100 km dnevno, uz par dana u Rimu i susrete s hrvatskim zajednicama u Italiji diljem trase, te druga popratna događanja - izložbu hrvatskih svetaca akademske slikarice Ivane Ćavar, i druge prigodne susrete i događaje. Očekuju  sudjelovanje 10-ak vrsnih biciklista, te podjednak broj osoba u pratnji i organizaciji.
 
Misijska Europska Inicijativa ''Kristov stol'' osnovana je 2010. godine, prvenstveno zbog pomoći misijskom radu s. Lenke Čović u dalekom Ekvadoru, čijem centru s oko 500 indijanske dječice, iz mjeseca u mjesec redovito pomažu donacijama dobročinitelja,  uz  već  nekoliko volonterki,  kojima su pomogli pri realizaciji barem privremenog boravka i volontiranja u misijama. Uz ovo kao temeljnu aktivnost, organiziraju i različite duhovne projekte u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a prvenstveno biciklijade.
 
Već 5. godinu za redom u čast sv. Ivana Pavla II, iz 7 hrvatskih svetišta i gradova koja je posjetio u Hrvatskoj i BiH prema Banja Luci, pod imenom 'Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II –'Marija Zvijezda'''.
U čast hrvatskog misionara - biciklista u Indiji - o. Ante Gabrića i budućeg blaženika Petra Barbarića, vozili su "Ono malo više" - Metković, Klobuk, Travnik, te se već više godina za redom u samom Metkoviću, prema njihovom poticaju organizira gradska biciklijada njemu u čast.