Naši srednjoškolci osvojili dva srebra i bronce na prestižnom informatičkom natjecanju

Radi se o međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju u Azerbajdžanu na kojem je nastupilo 327 natjecatelja iz 87 zemalja.
Autor: Hina/Laudato/M.P. Photo: pixabay.com nedjelja, 11. kolovoza 2019. u 08:40

Učenici Patrik Pavić i Krešimir Nežmah osvojili su srebrne, a Dorijan Lendvaj i Pavel Kliska brončane medalje na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Azerbajdžanu, izvijestili su u subotu iz Hrvatskog saveza informatičara (HSI). Sva četvorica učenici su zagrebačke XV. gimnazije. 
 
Na međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, koje se od 4. do 11. kolovoza održava u Azerbajdžanskom gradu Baku, nastupilo je 327 natjecatelja iz 87 zemalja. 
 
Riječ je o najprestižnijem natjecanju takve vrste, istaknuli su iz informatičkog saveza.
 
- Svi članovi najmlađe informatičke reprezentacije u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim olimpijadama učenici su XV. gimnazije iz Zagreba. Patrik i Dorijan učenici su 1. razreda, Krešimir je učenik 2. razreda, a Pavel učenik 3. razreda navedene škole - izvijestili su iz HSI-a. 
 
Nastup i pripreme informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara, a program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu.