Laudato TV program za utorak 10.9.2019.

Izdvajamo: u 18:30 Sveta Misa; u 19:00 Dudo i prijatelji; u 20:00 Moja Hrvatska; u 22:20 Istinom do pobjede...
Autor: Laudato/J.B. Photo: screenshot ponedjeljak, 09. rujna 2019. u 16:42

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Nikola Tolentinski, vjerska emisija

8:00 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Povodom molitvene osmine za jedinstvo kršćana o toj temi razgovaramo s prof. dr. sc. Jurom Zečevićem, pročelnikom Katedre ekumenske teologije na KBF-u u Zagrebu

8:05  Tebi pripadam, emisija. O svetom Duji i proslavi njegovog dana u Splitu govorio je don Tomislav Čubelić, katedralni župnik u Splitu.

8:45 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. Otac Leo priprema tri vrste malih sendviča s tri jedinstvena priloga: brusketi s rajčicom, bosiljkom i maslinovim uljem, brusketi s bijelim grahom, karameliziranim lukom i kozjim sitom te prepečene kuglice kruha.

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Povratak kući, emisija. Pogledajte svjedočanstvo Marka McNeila, bivšeg pripadnika “oneness” pentekostne zajednice, koji se, po nadahnuću Duha Svetoga, vratio katoličkoj vjeri i ponovno počeo vjerovati u doktrinu Presvetog Trojstva.

10:30 Čujte i počujte, informativna emisija. U emisiji je gostovao mladi glazbenik Đuro Ravenšćak, koji već neko vrijeme pliva u duhovnoj glazbi. Pjesmom ‘Tebi pripadam’ samostalno je izašao na duhovnu glazbenu scenu i pokazao da od njega možemo očekivati još mnogo pjesama. Emisiju uređuje i vodi Josip Bartulić.

11:00 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U novoj epizodi proučavamo biblijski tekst o ‘deset Božjih zapovijedi’ odnosno ‘deset riječi’.

11:30 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

11:50 Mali veliki, emisija za djecu. Ova je emisija posvećena našim anđelima čuvarima. Koliko znamo o njima i kako osjećamo njihovu prisutnost?

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Mladifest 2019.: Svjedočanstvo, snimka

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Božanstvena komedija govori o cajkama kao glazbenom fenomenu u našoj zemlji. Kakva je to glazba, što govori o nama, zašto je toliko popularna? Razgovarali smo s Aleksejem Gotthardi- Pavlovskym, autorom knjige o cajkama u Hrvatskoj te s Marinom Kaporelom, ravnateljem Glazbene mladeži Split.

14:15 Život na stijeni, emisija. Gost u emisiji je dr. Jonathan Reyes, koji radi za Američku biskupsku konferenciju na promicanju socijalne pravde. Govori o tome kako nadvladati malodušnost u želji za evangelizacijom.

15:00 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

15:15 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen promišlja cijenu ubojstva čovjeka u ratu.

15:45 Susret u Riječi, emisija. Gost emisije je Miro Gavran, hrvatski dramatičar, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade.

16:30 Sedmi dan (2017.), dokumentarni film. Film govori o ogromnim razlikama u poštivanju radničkih prava i radnoj kulturi u Austriji i Hrvatskoj, te čemu su sve izloženi radnici koji rade sedam dana u tjednu. U dokumentarnom filmu pojavljuju se radnici iz Hrvatske i Austrije, dr. sc. Marin Strmota – bivši državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, profesor s Katedre za demografiju na Ekonomskom fakultetu Anđelko Akrap, direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić, Gabriele Kiensberger – predsjednica Saveza za Austriju, dr. sc. Ivana Vukorepa s Katedre za radno i socijalno pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Snježana Brajinović iz Radničke komore u Beču, Zlatica Štulić – predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske i drugi. Redatelj: Boris Orešić.

17:00 Stopama Ivana Pavla II. (2014.), dokumentarni film. Film ”Stopama Ivana Pavla II.”, korak po korak otkriva detalje koji su sačinjavali i oblikovali život jedne od najutjecajnijih osoba 20. stoljeća. Obilazeći ulice kojima je hodao, mjesta u kojima je nalazio utjehu i snagu za radišnost, sredinu koja je obilježena njegovim djelovanjem i susrećući žive svjedoke njegove veličine, ovaj film pojašnjava kako se do pijedestala svetosti penje u svakodnevici. Hodočasnice Joanne Bogle i Clare Anderson prošle su svim bitnim mjestima i razgovarale s ljudima iz djetinjstva, mladosti i razdoblja svećeništva Ivana Pavla II.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Nikola Tolentinski, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos.

19:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. U svojoj skijaškoj karijeri nekoliko se puta penjao na pobjedničko postolje i stajao s nekim od najboljih svjetskih skijaša. Nekoliko puta bio je uz bok našem Ivici Kosteliću, a jedan je od četvero hrvatskih skijaša koji ima ostvaren plasman među prvih tri u Svjetskom skijaškom kupu. Njegovo ime je Natko Zrnčić Dim i bio je gost emisije Dudo i prijatelji.

20:00 Moja Hrvatska, emisija. Tema Moje Hrvatske su velikosrpski memorandumi i njegova primjena u hrvatskoj svakodnevici. Koji je cilj takvog antihrvatskog djelovanja u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj? Zašto se ne kažnjavaju oni koji otvoreno rade protiv hrvatskih nacionalnih interesa? Dokle će Domovinski rat biti meta onih koji nisu željeli samostalnu hrvatsku državu? Gost Moje Hrvatske je dr. Ante Nazor iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

21:05 Zemljo moja snovima iznikla vikovima prkosiš i traješ, snimka koncerta

22:20 Istinom do pobjede, dokumentarni film. Dokumentarni film Petra Malbaše koji je Domovinski rat prošao kao pripadnik 126. sinjske brigade, a od 1994. Zbornog područja Split pod izravnom odgovornošću generalu Anti Gotovini. Osim ”Oluje”, pratio je i operacije “Maestral”, “Južni potez”, “Zima ’94.”. Njegove snimke tek oslobođenog Knina, glasovitog sastanka generala Gotovine, ali i mnoge druge, obišle su svijet. Malbaša je čovjek koji je u Domovinskom ratu na prve crte ratišta odlazio kao dragovoljac s kamerom na leđima, s ciljem da budućim naraštajima pokaže na kakvim je temeljima građena hrvatska sloboda.

23:00 Novo srce, emisija. Gost emisije bio je vlč. Boris Jozić, povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji i jedan od osnivača YouTube kanala s dnevnim razmatranjima evanđelja ‘Pod smokvom’. Vlč. Boris svojom autentičnom vedrinom i pristupom oduševljava, a gdje su njegovi izvori i koji su trenuci odredili njegov život? Saznajte u emisiji.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U novoj epizodi proučavamo biblijski tekst o ‘deset Božjih zapovijedi’ odnosno ‘deset riječi’.

0:45 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

1:10 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Božanstvena komedija govori o cajkama kao glazbenom fenomenu u našoj zemlji. Kakva je to glazba, što govori o nama, zašto je toliko popularna? Razgovarali smo s Aleksejem Gotthardi- Pavlovskym, autorom knjige o cajkama u Hrvatskoj te s Marinom Kaporelom, ravnateljem Glazbene mladeži Split.

2:05 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. U kuhinji sv. Hildegarde pripremamo sočan kolač od jabuka i badema.

2:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. U svojoj skijaškoj karijeri nekoliko se puta penjao na pobjedničko postolje i stajao s nekim od najboljih svjetskih skijaša. Nekoliko puta bio je uz bok našem Ivici Kosteliću, a jedan je od četvero hrvatskih skijaša koji ima ostvaren plasman među prvih tri u Svjetskom skijaškom kupu. Njegovo ime je Natko Zrnčić Dim i bio je gost emisije Dudo i prijatelji.

3:00 Moja Hrvatska, emisija. Tema Moje Hrvatske su velikosrpski memorandumi i njegova primjena u hrvatskoj svakodnevici. Koji je cilj takvog antihrvatskog djelovanja u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj? Zašto se ne kažnjavaju oni koji otvoreno rade protiv hrvatskih nacionalnih interesa? Dokle će Domovinski rat biti meta onih koji nisu željeli samostalnu hrvatsku državu? Gost Moje Hrvatske je dr. Ante Nazor iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

4:00 Uskrs fest 2019., snimka koncerta. Pogledajte snimku najstarijeg kršćanskog festivala duhovne glazbe, Uskrs festa 2019! U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski nastupilo je 15 izvođača s 15 novih pjesama.

6:20 In familia Dei, emisija. Jeste li ikada osjećali da vas je u velikim životnim odlukama paralizirao strah? Jeste li imali neko mišljenje, ali ste se bojali izreći ga pred gomilom neistomišljenika? Je li strah manjak vjere u Božju sigurnost? Sara i Ante Čaljkušić, naši sugovornici u emisiji In Familia Dei, svjedoče kako su uplovili u bračnu luku pobijedivši strah od materijalne zbrinutosti; kako je nerođeni život njihova sina utjecao na njih te kako je pokrenuta inicijativa “40 dana za život”. Odvažite se i vi s nama dići glas u borbi za život nerođenih!

7:00 Susret u Riječi, emisija. Gost emisije je Miro Gavran, hrvatski dramatičar, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade.