Laudato TV program za ponedjeljak 30.9.2019.

Iz programa izdvajamo: 20:15 Susret u riječi. Gost je lovrećki umjetnik Kruno Bošnjak.
Autor: Laudato/K.P. Photo: Laudato ponedjeljak, 30. rujna 2019. u 20:26

7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:55 Katolički kalendar, sv. Jeronim, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Je li Bog zaista svemoguć? Odgovor zna Mali katekizam.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Je li Bog zaista svemoguć? Odgovor zna Mali katekizam

8:27 Maminjami, gastro emisija. Veseli, kreativni kulinarski format Maminjami nadahnjuje mame i tate kako pripremiti zdrave i slasne objede za svoje najmanje koji baš i nisu raspoloženi za pražnjenje tanjura. Simpatičan i estetski dojmljiv televizijski format koji nudi ideje kako aranžirati hranu da bi se potakao apetit, prvenstveno onih najmanjih.

8:30 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

9:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Crvena djetelina u pučkoj medicini je cijenjena i primjenjuje se kao vrlo ljekovita biljka. Iako se od nje pravi i pije čaj, češća je vanjska upotreba jer omekšava otvrdnjele žlijezde, osobito mliječne žlijezde u grudima, umanjuje bolove izazvane reumom i gihtom. Pomaže kod kroničnog i akutnog začepljenja žila, pojačava apetit, ublažava kašalj i čisti krv, uklanja grčeve, potiče znojenje, pospješuje izlučivanje žuči. Nadopunjava manjak hormona estrogena kod žena te štiti učinak srca i cirkulacije kod žena za vrijeme klimakterija.

10:00 Radost ljubavi u braku, emisija

11:00 Jeste li znali?, emisija. Jeste li znali da su sestre milosrdnice utemeljile bolnicu u Zagrebu i radom na zemlji prehranjivale su tamošnje pacijente? S kojim se izazovima suočila Milosrdna ljubav po sestrama koje su u Zagreb stigle prije 175 godina? Kako su opstale nakon što im je oduzeta imovina? Zašto neke od sestara danas sviraju tambure? Gdje su danas u Hrvatskoj zauzete milosrdnice i zašto pripadati toj Družbi? Pogledajte u emisiji “Jeste li znali”, u petak, 27. rujna, na blagdan sv. Vinka Paulskog, apostola kršćanske ljubavi.

11:45 Maminjami, gastro emisija

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Radosna vijest, emisija

12:25 Vidljivi tragovi, emisija

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Novo srce, emisija. Kata Jukčić, poslužiteljica iz Kuće susreta Tabor posvjedočila je o svom životu u vjeri. Njezino iskustvo vjere započinje sa salezijancima, a nastavlja se u njezinoj obitelji.

14:00 More milosrđa, emisija. U Moru milosrđa ovoga petka gostuje teolog i psiholog, isusovac p. Mijo Nikić na temu ‘Živjeti po savjesti: od pobačaja preko političara do pastira. O odluci da ne pobaci u posljednji tren govorit će svjedokinja i aktivisti inicijative ’40 dana za život’. S gostom svećenikom gledatelji mogu živo razgovarati telefonski ili poslati pitanja elektroničkom poštom na more.milosrdja@laudato.hr ili putem društvenih mreža. Nakon emisije od 23.30 sati je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

16:30 Recepti oca Lea, emisija. Otac Leo se vraća na Laudato TV! U novom nastavku upoznat će nass vjerom u ‘velikom gradu’ kao što je Chicago. Otac Leo i njegovi gosti smnogoljubavi pripremaju zanimljiva jela, a dok kuhaju pričaju priču svog života u kojoj svaki gledatelj može pronaći riječ za sebe.

17:05 Kuhinja svete Hildegarde, emisija. U Kuhinji sv. Hildegarde kuhamo bezmesno. Pripremamo vam punjene lađice od tikvica!

17:15 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

17:35 Čujte i počujteinformativna emisija

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Jeronim, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 In familia Dei, emisija. U ovotjednoj emisiji In Familia Dei vlč. Ivan Valentić, povjerenika za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, odgovara na goruća pitanja o mladima: jesu li mladi u Hrvatskoj neodgovorni, površni i slabe vjere – kakvima ih se često prikazuje. Što mladi danas žele i za čime čezne njihovo srce, kako prilaziti mladima ako ste roditelj i kako razumjeti njihove borbe i teškoće, saznajte u emisiji.

20:00 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

20:15 Susret u Riječi, emisija. Gost Susreta u Riječi je lovrećki umjetnik Kruno Bošnjak. Osim o svom bogatom radu kao kipar, u emisiji je progovorio i o svojoj knjizi ‘Gdje je mladost moja cvala’. Urednik i voditelj emisije je Đuro Vidmarović.

21:00 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Fulton J. Sheen promišlja je li današnji svijet prestao biti uljudan i jesmo li izgubili ljubaznost. Zašto je važno gajiti manire koje nas čine profinjenima i tko je uzor svake ljubaznosti, koja je ljubav prema bližnjemu, pogledajte u ovoj epizodi.

21:50 Živopisi, emisija.

22:30 Krunica BDM, emisija

23:00 Papa s nama, snimka.Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Anđelko Katanec. Voditeljica: Tanja Maleš.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Crvena djetelina u pučkoj medicini je cijenjena i primjenjuje se kao vrlo ljekovita biljka. Iako se od nje pravi i pije čaj, češća je vanjska upotreba jer omekšava otvrdnjele žlijezde, osobito mliječne žlijezde u grudima, umanjuje bolove izazvane reumom i gihtom. Pomaže kod kroničnog i akutnog začepljenja žila, pojačava apetit, ublažava kašalj i čisti krv, uklanja grčeve, potiče znojenje, pospješuje izlučivanje žuči. Nadopunjava manjak hormona estrogena kod žena te štiti učinak srca i cirkulacije kod žena za vrijeme klimakterija.

0:45 Jeste li znali?, emisija. Jeste li znali da su sestre milosrdnice utemeljile bolnicu u Zagrebu i radom na zemlji prehranjivale su tamošnje pacijente? S kojim se izazovima suočila Milosrdna ljubav po sestrama koje su u Zagreb stigle prije 175 godina? Kako su opstale nakon što im je oduzeta imovina? Zašto neke od sestara danas sviraju tambure? Gdje su danas u Hrvatskoj zauzete milosrdnice i zašto pripadati toj Družbi? Pogledajte u emisiji “Jeste li znali”, u petak, 27. rujna, na blagdan sv. Vinka Paulskog, apostola kršćanske ljubavi.

1:45 Radosna vijest, emisija

2:15 Novo srce, emisija.Kata Jukčić, poslužiteljica iz Kuće susreta Tabor posvjedočila je o svom životu u vjeri. Njezino iskustvo vjere započinje sa salezijancima, a nastavlja se u njezinoj obitelji.

3:00 Radost ljubavi u braku, emisija

4:00 Maminjami, gastro emisija

4:15 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Fulton J. Sheen promišlja je li današnji svijet prestao biti uljudan i jesmo li izgubili ljubaznost. Zašto je važno gajiti manire koje nas čine profinjenima i tko je uzor svake ljubaznosti, koja je ljubav prema bližnjemu, pogledajte u ovoj epizodi.

4:45 Otvori spomenar, intervju. Duhovne pjesme hrane dušu i pronalaze put do srca svakog vjernika jer dok se slavi Gospodina, pjesma ne silazi s usana. ”Ti si onaj koji voli”, ”Golgoto”, ”Dijete ponizno”, ”Čovjek sam grešan”, samo su neke od poznatih pjesama u izvedbi pjevača i voditelja molitvene zajednice” Srce Isusovo” Alana Hržice. U emisiji “Otvori spomenar!” Alan govori o svojem djetinjstvu te glazbenom i duhovnom putu.

5:45 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. Otac Leo se vraća na Laudato TV! U novom nastavku upoznat će nass vjerom u ‘velikom gradu’ kao što je Chicago. Otac Leo i njegovi gosti smnogoljubavi pripremaju zanimljiva jela, a dok kuhaju pričaju priču svog života u kojoj svaki gledatelj može pronaći riječ za sebe.

6:30 Čujte i počujte, emisija

7:00 Susret u Riječi, emisija. Gost Susreta u Riječi je lovrećki umjetnik Kruno Bošnjak. Osim o svom bogatom radu kao kipar, u emisiji je progovorio i o svojoj knjizi ‘Gdje je mladost moja cvala’. Urednik i voditelj emisije je Đuro Vidmarović.