Nova kolumna "Mirovinski sustav"

Na portalu Biti u vezi - laudato.hr uskoro ćete moći čitati kolumne dr. José Piñere, najpoznatijeg svjetskog zagovaratelja privatizacije javnih mirovinskih sustava. Dr. Piñera čileanski je ekonomist i intelektualac, koji je poznat kao izumitelj čileanskog privatnog mirovinskog sustava.
Autor: Administrator srijeda, 01. kolovoza 2012. u 00:00

Na portalu Biti u vezi - laudato.hr uskoro ćete moći čitati kolumne dr. José Piñere, najpoznatijeg svjetskog zagovaratelja privatizacije javnih mirovinskih sustava. Dr. Pinera čileanski je ekonomist i intelektualac, koji je poznat kao izumitelj čileanskog privatnog mirovinskog sustava. Njegova mirovinska reforma već je tri desetljeća uzor za sve važnije mirovinske reforme u svijetu.

Viši je član i potpredsjedatelj Project on Social Security Choice na Cato Institutu u Washingtonu i na talijanskom Istituto Bruno Leoni. Predsjednik je Međunarodnog centra za reformu mirovinskog sustava u Santiagu te član savjetničkog odbora EICEE-a (Educational Initiative for Central and Eastern Europe) u Beču. Dobitnik je Adam Smith Awarda, nagrade Association of Private Enterprise Education. Piše za The Wall Street Journal, Washington Post, New York Times i Foreign Affairs.

Dr. Piñera trenutačno savjetuje vlade diljem svijeta o reorganizaciji mirovinskih sustava i za to ne uzima honorar.