Bonofest 2012.

Festival duhovne glazbe Bonofest 2012., održan je u petak, 11. svibnja, u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.
Autor: Laudato Photo: Laudato utorak, 28. svibnja 2013. u 16:59

Festival duhovne glazbe Bonofest 2012., održan je u petak, 11. svibnja, u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Riječ je o sedmom izdanju Festivala duhovne glazbe Bonofest, a prvi je put cjelokupna festivalska večer izvedena uživo.

Pod vodstvom maestra Veljka Valentina Škorvage sve pjesme pratila je tamburaška filharmonija Glazbene škole iz Požege, a izvodili su ih najpoznatija hrvatska glazbena imena - svjetovne i duhovne.

„Ovo je prava radost što ovakva duhovna inicijativa polazi upravo iz grada Vukovara, koji je proživio velika stradanja i rušenja, ali nikada nije izgubio nadu i vjeru u budućnost. Iz te duhovne snage, Vukovarci i njihovi prijatelji, sa ovogodišnjeg Bonofesta, žele i u cijeloj Hrvatskoj probuditi optimizam i prenijeti poruku mira i dobra“, rekao je predsjednik Organizacijskoga odbora fra Ivica Jagodić.

Kako nam je otkrila umjetnička direktorica festivala Marija Husar Rimac, jako je zadovoljna ovogodišnjim Bonofestom koji je zasjao u tamburaškom ruhu.

„Od izvođačice koja je svake godine dolazila na Bonofest, velika mi je čast što sam postala i umjetnička direktorica ovog festivala, a u toj ulozi su mi pomagali sestra Ivana i Miro Vidović. Moram spomenuti da će uskoro izaći i CD s pjesmama s ovogodišnjeg Bonofesta u izdanju Laudata i zbog toga sam također jako sretna“, istaknula je Husar Rimac.

Njezina želja je, kako je istaknula u razgovoru za Laudato.hr, da festivali duhovne glazbe budu što kvalitetniji te da duhovna glazba bude što zastupljenija u hrvatskoj javnosti.

„Već planiramo što će se događati na Bonofestu 2013. koji će trajati tri dana, sa festivalskom večeri i koncertima duhovne glazbe. Jako se veselim“, istaknula je.

Vizualni identitet ovogodišnjeg Bonofesta potpisuje Laudato koji je ujedno i nakladnik nosača zvuka pod nazivom „Bonofest u Glasu Koncila“ koji je izašao ususret Bonofesta 2012. na dar svim čitateljima Glasa Koncila s nadnevkom 6. svibnja.

Fotogaleriju s Bonofesta 2012. pogledajte ovdje.

Nastupali su:

Giuliano – Tvoj krv; Matija Dedić – Klanjam ti se smjerno; Željka Marinović – U najljepšim bojama ; Ivo Šeparović - Sad kad sam ti živ; Vis Matheus - Kolika tajna; Tena Vlatka Kopić – Hoću li i ja u raj; Max Hozić – Neka svima bude raj; Ivana Husar i Čedo Antolić – Gospodine hvala; Jelena Radan – Kao sunca sjaj; Martina Tomčić i Sandra Bagarić - Pokaži mi; Vinko Coce -Vjeruj; Antonio Tkalec - Potpuno tvoj; Band Aid Bonofesta – Mreža ribara; Vis Damjan – Sv. Bono Vukovarski (Himna); Marija Husar – Postoji samo jedan put te Petra Antolić – Snagom križa.