VIS Gloria

VIS "Gloria" djeluje u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu više od petnaest godina.
Autor: Laudato Photo: www.destinacije.hr ponedjeljak, 23. prosinca 2013. u 09:42

Nakon nekoliko godina stanke početkom 2000. godine ponovno su se motivirali i "ojačali" sastav koji je brojio 15 članova. Pod vodstvom don Ive Zečevića, uz glazbeno znanje prof. Žane Ćosić javila se želja za snimanjem nosača zvuka. Otada pa do danas "Gloria" je snimila više od deset studijskih pjesama s kojima su nastupali na različitim festivalima duhovne glazbe kao što su "Framafest" (Sarajevo), "Papafest" (Solin), "Don Bosco fest" (Zagreb)... 

"Gloria" je nastupala i na mnogobrojnim susretima mladih, animirala je različita slavlja i otvaranja različitih kulturnih zbivanja. Poznati su i po tome što svojim nastupima često animiraju i u drugim gradovima budući da je većina članova aktivna u animatorskom salezijanskom centru za mladež i oratoriju "Ivan Pavao II" na Kmanu. 

Zadnjih godina brigu oko vođenja sastava preuzeo je mladi i nadareni glazbenik Mario Velić uz još dvojicu svoje braće. Sastav u cjelini radi na kvaliteti u animiranju duhovnih pjesama koje se redovito izvode u župnoj crkvi.