Odgovara:

p. Antun Volenik

četvrtak, 23. travnja 2015.

Problem u braku...

Hvaljen Isus i Marija!

Moj problem je nedostatak intimnih odnosa u braku.. Naime, moj suprug nema potrebu za ostvarivanjem intimnih odnosa i vrhunac našeg fizičkog kontakta je grljenje.. Naravno, i to je nešto prekrasno jer je iskreno i uvijek su takvi trenuci ispunjeni dubokim emocijama, ali meni kao ženi nedostaje ta druga razina.. Gotovo sam uvjerena da nije u pitanju prijevara ili bilo sto slično već on jednostavno nema tu potrebu.. Do sada sam se nekako nosila s time, ali u zadnje vrijeme mi je navedeno stanje počelo jako smetati jer mi fali da me moj suprug dozivi kao ženu, da uživamo, kako u emotivnoj, tako i u bračnoj fizičkoj ispunjenosti..

Molim Vas da mi kažete svoje mišljenje i stav Crkve i Isusov nauk o ovakvoj problematici..

Hvala i srdačan pozdrav.  L.M.

 

Foto: i.huffpost.com

Poštovana,

stav Crkve je jasan – kršćanska ženidba temelji se na dobru bračnih drugova, jednosti i nerazrješivosti. Pod „dobro bračnih drugova“ misli se na sve oblike bračne bliskosti uključujući naravno i seksualni odnos koji je otvoren životu.

Ništa ne pišete o svojoj i muževljevoj dobi, dužini braka, odnosima, svađama, mogućim bolestima i naravno da li ta muževljeva distanciranost postoji već duže ili se pojavila relativno nedavno (da li je stalna ili povremena itd.) Sve ovo bi trebalo znati i sagledati ukoliko bi se željelo dati neki smisleniji odgovor i naći uzrok a onda moguće i odgovor i neko rješenje za vaše probleme. Niste spomenuli da li ste već otvoreno i iskreno razgovarali jedno s drugim. Naravno tu može biti puno negacije, racionalizacije i stida s njegove strane no problem, na način kako ste ga opisali, sigurno postoji i trebalo bi se prvo razgovorom a onda možda i konzultiranjem stručnjaka krenuti u njegovo rješavanje.