Odgovara:

fra Tomislav Glavnik

ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

Pomoć u molitvi

Hvaljen Isus i Marija! Učenica sam srednje skole, 4.razred gimnazije i nalazim se pred maturom, inače molim svakodnevno i svjesna sam koliko je Bog zaslužan za sve što sam do sad postigla, ali ne mogu se riješiti straha od ispita, nikako da pojačam vjeru u sebe. Osjećam neopisiv strah od mature i neuspjeha i više nisam sigurna ni koji je poziv najbolji za mene. A znam da strah nije od Boga. Pa ako imate ikakav savjet ili molitvu ili devetnicu koju mi preporučate bila bih Vam jako zahvalna.

Foto: aleteia.org

Poštovana,

 

Dok čitam tvoje razmišljanje primjećujem kako si svjesna svoje situacije, da izvanredno primjećuješ svoje korake i uviđaš neke nedostatke.

Kao prvo malo straha nije loše, jer on pokazuje da nisi ravnodušna prema okolnosti u kojima se trenutno nalaziš, a to je matura i pitanje odabira pravog puta za budućnost.

Strah s jedne strane jest pokazatelj nevjere/slabe vjera, a s druge strane sumnje u sebe. No, ništa to nije nerješivo.

Sveto pismo neka ti bude ohrabrenje, budući da u njemu preko 350 puta Bog govori: „Ne bojte se!“ Najbolja borba protiv svakog straha je hrabrost, neustrašivost, pouzdanje u pomoć Božju i vlastitu snagu, kojom možeš nadvladati sve.

Preporučam ti da budeš malo odlučnija u nastupu i pogledu na svijet oko sebe. U molitvenom životu neka ti bude bliz sv. Josip Kupertinski, zaštitnik đaka i studenata, koji je polažući ispite i sam imao poteškoća u učenju i svladavanju obveza, ali ih je sve snagom volje i molitve nadjačao. 

Svakako se moli Svetom Duhu (Himan „O dođi Stvorče, Duše Svet“) da u tebi budu djelatni darovi Duha Svetoga!

 

Molit ću za tebe!

 

Mir i dobro!