Odgovara:

s. Dobroslava Mlakić

ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

Hvaljen Isus i Marija

Hvaljen Isus i Marija! Imam 18 godina, završavam srednju školu i nalazim se na velikoj prekretnici u životu. Moj odnos s Bogom je počeo dosta rano, ali toga nisam bila svjesna, počeo je na malo drugačiji način. U 8.razredu moja mama je primila ozdravljenje i nakon toga sam krenila na duhovne obnove i u pravom smislu spoznala Boga. Na jednoj od tih duhovnih obnova već tada sam osjetila poziv, ali nisam nikako imala potrebu za dubljim razmisljanjem o tome, ali u zadnje vrijeme mi je ta misao neprestano u glavi i zbog toga sam upala u velike kušnje. Željela bi se moliti, ali mi i ne ide baš, često upadnem u nevolje i misli mi lutaju, ali uvijek se vratim na isto, sve češće razmišljam o tome. Htjela bih se posvetiti Njemu jer sam s njim najsretnija, ali druga prevelika želja mi je osnovat obitelj i to me muči. To bih htjela, ali me prejako vuče na drugu stranu.

Foto: pixabay.com

Poštovana i draga djevojko,

 

Dobro je što  o svojim životnim pitanjima želiš razgovarati, pitati, tražiti ili  savjetovati se s drugima jer to je znak tvog ozbiljnog razmišljanja i traženja životnog puta.  Isto tako dobro je biti otvoren i čuti i drugoga kad se nađemo u  životu u vlastitim nejasnoćama, traženjima ili razmišljanjima. Svakako,  budući  da si na  kraju srednje škole,  to već jest jedna važna kako i sama  kažeš i velika ali  možda i višestruka prekretnica tvoga života.

Radujem me da si već ranije stupila u intenzivniji odnos s Bogom.  Smatram da si imala posebnu milost od Boga da ti se  to dogodilo već u 8 razredu OŠ. To i jest važno razdoblje tvog života, razdoblje prijelaza iz adoloscencije u mladenačko doba, a pogotovo danas i sama znaš da je to  doba kada se mnogi mladi nažalost udaljuju od Boga,  umjesto da tek tada krenu putem rasta i dozrijevanja u vjeri.

Ne znam o kakvom se ozdravljenju radi kod tvoje drage majke, ali Bogu hvala, prije svega za njezino ozdravljenje, a potom za Božji zov da se i ti uputiš na duhovne obnove. Čudesa koje je Isus čini,  nisu prvenstveno radi samog čuda zdravlja,  nego upravo radi vjere onih koje On ozdravlja i radi svih nas. Dakle, ozdravljenje tvoje mame je bila milost za nju ali i za tebe.

Također hvala Bogu, da si na duhovnoj obnovi došla do spoznaje Boga i tada si osjetila kako kažeš  prvi put i duhovni poziv. To je dakle, bilo u onom zanosu kad si osjetila snažnije blizinu i radost u Bogu. No, kasnije kažeš da o tome nisi  više razmišljala, ali sada ti ta misao češće dolazi.  No, trebao se je taj zanos u tebi malo slegnuti, a onda opet da polako o svemu razmisliš. Kažeš da se mučiš  i s drugim nevoljama i teško se moliš.

Dakle, kao prvo,  želim ti reći da ne trebaš ništa žuriti.  Nego redovno obavljaj svoju dužnost to jest nemoj zapustiti učenje u školi. Svakako uz to pokušaj i nastoj ne zapustiti potpuno molitvu nego moli  i kad ti je teško moliti bar malo po malo ali svaki dan. Ne znam da li pristupaš češće na svetu ispovijed?  Ako nisi dugo bila onda svakako otiđi na svetu ispovijed i onda ćeš sigurno čista srca po sakramentalnoj milosti lakše moliti.

Drugo, želim ti reći da uz molitvu osobito Duhu Svetom, nađeš vremena i  polako razmišljaš o sebi tako  da vidiš  što te više privlači. Primjerice, pokušaj sebe na jednoj strani promatrati ili gledati kako se osjećaš u  duhovnom pozivu kao redovnica. Ili na drugoj strani, kako sebe vidiš ili kako se  osjećaš  kad sebe vidiš kao suprugu jednog muža i majku obitelji, polako i za sve imaš vremena. Ni na jednu ni na drugu stranu se ne trebaš žuriti.  Jedan i drugi je poziv uzvišen i lijep i svet, ali  oba su zahtjevna. Ja sam redovnica i osjećam se sretnom, ali se radujem da svatko u svom pozivu bude sretan i ispunjen. Moli se  i  vjeruj da ćeš biti tamo gdje je volja Božja i ja ću se  također pomoliti  za tebe  da ostvariš u životu ono što je za tebe  volja Božja.

I treće, draga djevojko,  što ti mogu ponuditi,  jest  to da te pozivam na jedan vikend u Rijeku, gdje imaš jedan prekrasni ambijent da ga možeš provesti kako želiš u molitvi i tišini gdje imaš sve osigurano ili  ako želiš vidjeti gdje mi sestre živimo, molimo    i apostolski djelujemo.

Ako želiš nadalje sa mnom komunicirati evo ti moj broj mob. 098 951 46 85.

Srdačno te pozdravljam i Gospodin Isus neka vodi korake tvoga života, a nebeska Marija neka te čuva i zaogrne milosnim svojim plaštem,

 

s. Dobroslava Mlakić, SCJ